Vegán "halászlé" recept
Én erre vagyok a legbüszkébb! Annak ellenére, hogy nem volt benne semmilyen állat, főleg nem hal, teljesen halíze- és illata volt :) Mindez egy algafajtának köszönhető, amit a Bijoban vettem. És még "halszeleteket" is tettem bele! Az egész recept nagyon egyszerű és gyors, úgyhogy én ezentúl mindig így csinálom!
Hozzávalók:
50 g kombu alga (nem a szárított!)2 vöröshagyma3 ek. pirospaprika, sóolivaolaj2 padlizsán25 dkg metélt durumtésztaErős Pista (aki szereti)
Elkészítés:
Az algát felöntöm vízzel, hogy ellepje, és legalább 10 percig állni hagyom.
Közben a hagymát apróra vágom, a padlizsánokból pedig "halszeleteket" vágok. Kettévágom, ha elég nagy akkor hosszában még egyszer, és kivágom a halszelet-formát. A "halszeleteket" forró olivaolajban kisütöm, a maradékot pedig kockára vágom. Az alga is közben megszívta magát vízzel, így azt is feldarabolom.
Egy nagy lábasban öntök olajat, és megfonnyasztom benne a hagymát, majd lehúzom a tűzről és rászórom a pirospaprikát és a sót. Összekeverem, majd ráöntök 2,5 liter vizet és felforralom. Én vízforralóban szoktam előtte felmelegíteni a vizet, úgy gyorsabb :)
A vízbe beleteszem az algát, majd a padlizsánkockákat és végül a "halszeleteket". Kb, 20 percig főzöm fedő alatt.
Közben egy másik lábosban pedig megfőzöm a tésztát, leszűröm és olivaolajat öntök rá. Végül tálalom, és mellé Erős Pistát kínálok :) Jó étvágyat!
ps: Az algákat ki lehet venni utána, de meg is lehet enni, ki hogy szeretné :)
Az alapreceptet a Vegánkarácsony.hu oldalon találtam, azt alakítottam át a kedvem szerint,