A rákkeltő húsokról és az elfogadásról

Nem akartam ezzel a témával foglalkozni, de végül mégis eszembe jutott valami olyan, amit érdemes megosztani. Ha valaki nem tudná, akkor arról van szó, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy friss tanulmánya szerint a vörös hús és a feldolgozott hústermékek fokozzák a rák kialakulásának veszélyét. Olvastam több cikket és néztem meg több videót a témában, és úgy gondolom, hogy tökéletesem érthető, miért ezek a reakciók születtek. Szerintem mindenkinek végig kell mennie több fázison, hogy eljuthasson ahhoz, hogy elfogadja: nem kell másokat megölnünk ahhoz, hogy mi éljünk.

red-meat-cancer-connection.jpg

Az elfogadás 5 fázisának hívják ezt, úgymint:

  1. tagadás
  2. harag
  3. alkudozás
  4. depresszió
  5. elfogadás

Tehát először, a tagadás fázisában el sem hisszük. Ebben a videóban pontosan ezt látjuk, és azt, hogy mennyire nem tudja egy átlagember, mit is eszik nap mint nap:

Hús, hús, hús: finom-e vagy?

A pécsiek megmondják a tutit! Hús, hús, hús: finom-e vagy?!

Szerző: PécsMa.hu, 2015. október 28.

 

A második fázis a harag. A WHO jelentés után minden IMPA (az EU vezető sertéstartó országainak piacelemzéssel foglalkozó szervezete) képviselő felháborodását fejezte ki, köztük a magyar sertéstartók is. 

A harmadik fázisban, az alkudozásban elkezdünk számolgatni, mennyi húst is ehetünk, ami még nem veszélyes. Itt még sajnos nem mindenki tart, de elindult valami.

És egyelőre tovább nincs. Az utolsó két fázis még várat magára. Lehet, hogy sokáig, lehet hogy nem, ez majd kiderül. De addig is én örülök neki, hogy egyre több tudományos vizsgálat bebizonyítja azt, hogy az emberek vegánként egészségesebbek tudnak lenni.