Rántott zöldségek sörtésztában
Ha nem derült volna eddig ki, én szeretek enni és főzni is, ezért fontos, hogy ezt megőrizzem vegánként is. Vegyes táplálkozásuként zöldségeket ritkán rántottam, de a sörtésztát már akkor is szerettem. Most viszont kapóra jön :) A sörtészta elkészítésének több módja van, van amelyikben sütőport, másikban élesztőt használnak, vagy éppen vodkát (van amelyikben tojást vagy mézet is, de ugye azokat én hanyagolom). Én tehát így csinálom.
Én ezeket szeretem rántani:
- cukkini
- tök
- gomba
- padlizsán (előtte 1 órával lesózva, kinyomkodva)
- brokkoli
- karfiol
- szeletelt tofu (ezt szoktam fűszerezni is előtte)
A hozzávalók legyenek hidegek, az olaj viszont forró.
A sörtésztához sörbe élesztőt majd lisztet teszek, az arányoknál figyelek hogy kicsit híg legyen a végeredmény. Kis kurkuma hozzáadásával a színén és az ízén is lehet dobni egy kicsit. A zöldségeket először lisztbe, majd a sörtésztába mártom, és forró olajban hirtelen kisütöm.
Köretnek nagyon szeretem a barna rizst, amibe a főzés megkezdésekor chilis babkonzervet, vagy vörösbab konzervet, kukoricakonzervet teszek.
A képen mellé gyermekkorom egyik kedvencét csináltam meg, a sült paprikát. Egyszerű, de finom! :) Ti hofyan csináljátok?