A döntés

Egy ilyen változtatásnál, ami az ember egész életére kihat, mindig fontos az a pont, ahol átbillen, ahol dönt, hogy márpedig mostantól én vegán akarok lenni. Ez nálam elég érdekesen alakult.

Egy ideje már olvastam a vegánságról, megkérdeztem pár vegán barátomat, ők miért lettek azok, hogyan csinálták, mit gondolnak erről. Soha, senki nem mondtam nekem, hogy legyek vegán, nem erőltette ezt rám senki. Én csak puhatolóztam, mire számítsak, és akarom-e én ezt. Aztán szerveztem egy zsíros kenyér és fröccs partit a barátaimmal.

Volt a partin minden: többféle (állati) zsír, kolbász, szalámi, lilahagyma, erőspaprika, és persze szóda és bor a fröccshöz. Jól éreztük magunkat, és csak úgy tömtem magamba az állatokat. Ez volt pénteken, hétfőtől pedig nem eszek húst.

Ez olyan volt nekem, mint amikor egy drogos eldönti, hogy holnaptól le fog szokni a szerről. De ma még utoljára, benyom magába mindent, amit csak talál otthon.
Sokat segített a döntés meghozatalában, hogy ugyanezen a szombaton megnéztem Gary Kimondhatatlannevű előadását "A legjobb beszéd, amit valaha hallottál" címmel. Én emberekkel dolgozom, ezért is érdekelt egy jó előadó produkciója. A Vegán Állatvédelem Facebook-oldalán láttam meg, amit egyik Állatmentő Sereges önkéntes társam, Bonifert Anna vezet. (Egyébként a Sereg minden vezetőségi tagja vegán!) Nekem a videó abban segített, hogy átlendített egy ponton, meghoztam a döntést, hogy a következő hétfőtől nem eszem húst, és idővel át fogok térni a vegán életmódra. Ha gondolkozol azon, hogy vegán legyél, érdemes megnézned. Vannak ennél drasztikusabb és lágyabb videók is a témában. nem mindenkinek lesz ez a kedvence, de az biztos. hogy hatásos.
Így lettem/leszek én vegán. Ha vannak itt vegánok, akik olvassátok a blogot, érdekelne, hogy nektek volt-e ilyen élményetek, és titeket mi vitt rá arra, hogy meghozzátok a döntést?