Hasznos oldalak kezdő vegánoknak

Ha gondolkozol azon, hogy vegán legyél, a legfontosabb a tájékozódás. Mutatok néhány oldalt, ami nekem segített, illetve most is segít.

 

VegaNinja, veganinja.com

 

Kihagyhatatlan. Sok kérdésem válaszolta meg az oldal, a leghasznosabb része neme a GYIK, illetve a Hogyan legyek vegán, ahol sok hasznos link is van más vegán oldalakra is. És a 30 napos programjukra is érdemes feliratkozni, vegán recepteket fognak ugyanis küldeni.

Vegán Állatvédelem, veganallatvedelem.blogspot.hu

 

Bonifert Anna, az Egyesület elnöke nagyon sokat tesz azért, hogy megmutassa az embereknek a vegán életmód előnyeit, és segítsen nekik vegánná válni. Ő írta a Miért vegán? és az Állatvédők könyve című könyveket. Sok recept és cikk van az oldalon, de szerintem a legfontosabbak a rendszeres találkozók: Vegán Piknik, Vegán Sütizés, Kezdő Vegán Klub és különböző egyéb események. Ezeken egy kezdő vegán is sok kérdésére kaphat választ, van kinek feltenni őket és ráadásul mások kérdéseiből is tanulhat. Menj el az egyikre mindenképpen, ha kíváncsi vagy egy kicsit is.

Steiner Kristóf receptjei, steinerkristofreceptjei.blog.hu

Még valószínűleg el fogom párszor mondani, hogy Kristóf stílusa nekem nem éppen kedvencem, viszont a receptjeiből, ha kivesszük a jópofizós részeket, nagyon is hasznos és finom dolgokat készíthetünk. A kedvenc muffin receptemet is itt találtam. Átgondolt részletes útmutatásokat tartalmazó receptek vannak a blogon, ami nagy előny olyanoknak, akik nem éppen konyhatündérek :)

Cron-o-meter, cronometer.com

Sportolók és nagyon tudatosan táplálkozók használják előszeretettel. Kezdő vegánoknak is jól jöhet, mert könnyedén átlátják, milyen élelmiszerekben milyen tápanyagok vannak.

Barnivore, www.barnivore.com

A végére hagytam a kedvencem :) Már írtam egy bejegyzést arról, hogy létezik nem vegán sör. Nos, több is van, sőt borok és más alkoholos italok sem mindig vegánok. Ez az oldal összegyűjtötte szinte az összes alkoholt, és megmondja, melyik nem vegán, és azt is, hogy miért. Priceless!

Frissítve!

Állatkísérlet-mentes termékkereső, akmtkereso.atw.hu

Na ez vajon mi lehet? Igen, meg lehet benne tudni mosóporok, kozmetikai termékek, italok, ételek stb. előállításáról, hogy állatkísérlet-mentes-e. A kereső mellett van terméklista is, bár azon lenne mit finomítani, és a statisztikák szerint jelenleg 818 db termék van az adatbázisban, aminek közel 40%-a felel csak meg az állatkísérlet-mentes jelzőnek.

Ti tudtok még ajánlani weboldalakat vegánoknak?