A kedvenc csicseriborsós vacsorám
Már jóval azelőtt lett a kedvencem ez a recept, hogy egyáltalán találkoztam a vegánsággal, akkor még vega receptként futottam vele össze Hugh Fearnley-Whittingstall egyik River Cottage-beli főzőműsorában. Egyszerű, gyors és finom. Ja és van benne sör is. Kell ennél több egy hosszú nap után? :)
A következő hozzávalókra van szükség:
- olaj (én kókuszolajat használtam, de lehet napraforgó vagy más olaj is)
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma (ezt néha elhagyom)
- 1 csicseriborsó-konzerv
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 2 dl sör
- chilifűszer
- só
Elkészítés: az olajat magas falú lábasba öntjük, közepes lángon megfonnyasztjuk benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. A csicseriborsó konzerv levét kiöntjük, és a borsókat a lábasba öntjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és felöntjük a sörrel. Beleszórjuk chilit és ízlés szerint sózzuk, majd kb. 10 perc alatt, időnként megkevergetve készre főzzük. Teljes kiőrlésű vagy m kenyérrel, és persze a maradék sörrel elfogyasztjuk :)
Jó étvágyat!