A kedvenc csicseriborsós vacsorám

Már jóval azelőtt lett a kedvencem ez a recept, hogy egyáltalán találkoztam a vegánsággal, akkor még vega receptként futottam vele össze Hugh Fearnley-Whittingstall egyik River Cottage-beli főzőműsorában. Egyszerű, gyors és finom. Ja és van benne sör is. Kell ennél több egy hosszú nap után? :)

img_1013.JPG

A következő hozzávalókra van szükség:

  • olaj (én kókuszolajat használtam, de lehet napraforgó vagy más olaj is)
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma (ezt néha elhagyom)
  • 1 csicseriborsó-konzerv
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 dl sör
  • chilifűszer

img_1018.JPG

Elkészítés: az olajat magas falú lábasba öntjük, közepes lángon megfonnyasztjuk benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. A csicseriborsó konzerv levét kiöntjük, és a borsókat a lábasba öntjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és felöntjük a sörrel. Beleszórjuk chilit és ízlés szerint sózzuk, majd kb. 10 perc alatt, időnként megkevergetve készre főzzük. Teljes kiőrlésű vagy m kenyérrel, és persze a maradék sörrel elfogyasztjuk :)

Jó étvágyat!